TÍTOL: Torre Marata
FOTO:
external image resize.asp?path=d:%5Cwww%5Ctallerhistoriamassanet.cat%5Cdatos%5Cweb%5Cfotos%5Chistoria_visitar%5Cmarata.jpg&costat_gran=200

DATA DE CONSTRUCCIÓ: 1279
DESCRIPCIÓ:
La Torre de Marata és una casa palau de fàcil accés situada al costat de la carretera de Maçanet direcció a la urbanització Residencial Park; a cinc minuts amb cotxe des del nucli urbà. Es troba en bon estat de conservació, però l’interior no es pot visitar per ésser una propietat particular. Es tracta d’una fortificació de planta quadrada envoltada per una muralla, té una torre de defensa rodona de cinc plantes amb espitlleres i petites obertures rectangulars. Aquest edifici té quatre plantes: la primera, amb finestres romàniques i gòtiques, envoltada d’espitlleres. La última gairebé va desaparèixer després de l’incendi de 1923. La porta principal és un arc de mig punt i a les plantes superiors s’hi poden veure les finestres d’arc conopial. L’actual propietari l’ha reconstruït afegint falsos merlets, però ha respectat els elements originals.
En aquesta fortificació hi trobem una capella dedicada a Santa Anna, de nau rectangular i amb un absis de mig punt, restaurada per la destrucció que patí el 1880 al caure-hi un llamp.

El primer document que es coneix és del 1279 quan la família s’emparenta amb la noblesa; passant-ne diverses al llarg de la història (duc d’Híjar, comte d’Aranda, ...)
fins a convertir-se en casa de pagès el s. IX. (Interior particular, no habitada)
ENGLISH: Marata Tower
FONT: Taller d'Història de Maçanet