flequer.png


El diluns al matí hem anat al forn de pa "La Moreneta" i en Cisco ens ha explicat com elaborar pa amb xocolata. Feliç aniversari, Cisco i gràcies per tot!

Ajuntament.png

=
20150302_101455.jpg

El senyor Toni Guinó ens explica els espais i entitats de l'Ajuntament de Maçanet. Aquest és el saló de plens on s'asseuen els regidors que la gent de Maçanet ha votat. També hi havia la Natàlia que és regidora de l'Ajuntament.

thistoria.png

=
IMG-20150303-WA0000.jpg

En Juli Campeny del Taller d'Història de Maçanet ens ha explicat el Castell de Torcafelló. Per arribar-hi hem hagut de pujar a dalt de tot del Turó de Sant Jordi. Hem vist un vídeo que explicava moltes coses.


Hem sabut quan es va construir i perquè servia i també com el van restaurar. També hem tocat la campana perquè ens sentissin des de tot el poble!

IMG_20150303_105624.jpg

Des de Torcafelló la vista és molt bonica i es veu tot el poble. Aquí som a la teulada del castell al costat del campanar.


En Juli ens ha explicat que tots aquests voltants eren un mar i que tots els turons eren volcans però que ara estan adormits.

ggants.png

IMG-20150304-WA0001.jpg

En Piverd i la Roseta són els gegants de Maçanet. Representen un escloper i una buscadora d'herbes remeieres. La colla gegantera de Maçanet ens ha explicat moltes coses sobre els seus gegants! La Judit i en Martí ens ho han explicat molt bé. També hem sentit uns quants tocs de gralla que acompanyen el ball dels gegants. Ens han deixat entrar dins de les faldilles dels gegants!

mercat.png


A Maçanet, els dimecres a la plaça hi ha mercat. Hem visitat les parades on s'hi poden trobar tota mena de productes de menjar, roba i accessoris per la casa. És important tenir un dia de mercat cada setmana on anar a comprar!

bibliotkr.png


Acabem d'estrenar una magnifica biblioteca al poble, a Can Trinxeria. Ens han explicat molt bé com funciona i tot el que s'hi pot trobar. A la biblioteca també hi ha ordinadors i molts llibres i moltes revistes i la bibliotecària és la que s'encarrega de fer el préstec per si ens els volem endur a casa, com a la biblioteca de l'escola!

perruquera.png


La perruquera ens ha explicat un munt de coses i ens ha fet unes quantes demostracions. Fa servir una pila d'eines i catàlegs de colors i ens pot deixar a totes i a tots molt mudats!!!

granja.png


Hem visitat la granja Júria, que és una granja de vaques molt gran. Hi havia altres animals però la majoria eren vaques. Com que feia molt vent, l'aire aixecava la palla i sortia volant! Hem vist com cuiden les vaques i el que en poden treure, també el que mengen i els llocs on viuen.

hum.png

romà.jpg

Per parlar del club d'hoquei de Maçanet, el Shum ens ha visitat l'exjugador del Shum, Romà Bancells, Campió del Món d'hoquei. Ens ha explicat coses del seu antic club i també que acaba de guanyar la Copa d'Espanya d'hoquei amb el seu actual club, el Club Patí Vic. També ens ha dit que hi ha dies que signa molts autògrafs i altres que no tant. Li hem explicat que surt a la wikipèdia i també ens ha dit que no tenia xicota...