QUÈ ÉS UN PROJECTE INTERDISCIPLINARI?

És un projecte que fan un grup de nens i nenes d'una escola on treballen sobre un tema concret des de les diferents matèries. En aquest cas, el nostre projecte sobre Maçanet de la Selva l'hem fet tots els nens i les nenes de l'escola!

PER QUÈ HEM ESCOLLIT AQUEST PROJECTE?

És molt important que la mainada de qualsevol poble conegui prou bé els principals indrets i les principals entitats del seu poble. És un objectiu molt important que sapiguem quantes més coses millor sobre aquests dos temes, els treballem i els sentin com a nostres. Aquesta és la sortida de cloenda al Parc del Molí, i al vídeo hi sortim totes i tots!

Aquests som els nens i les nenes i els mestres i les mestres que ens han acompanyat a la sortida fins al Parc del Molí. L'acte de cloenda ha estat una sortida col·lectiva a un dels espais emblemàtics el nostre poble.

NOTA D'AGRAÏMENT...


external image GIF021.gif Una abraçada ben forta, perquè avui toca donar les gràcies per la participació en les activitats del projecte "Deixem Petjada" a totes les persones i entitats: al flequer i la perruquera, la bibliotecària, la regidora i l'alcalde, la gent de la granja, els bombers, la policia municipal i la depuradora, el mercat, l'hoquei i les instal·lacions esportives, el PAM i els forestals, el taller d'història, els pares i mares i acompanyants, al pastor i a la Cabra i la Maçanetis, i als ex-alumnes i practicants, a wikispaces, tiki-toki i google, i a tothom qui ha participat al Projecte Interdisciplinari d'aquest curs. Us animem a seguir col·laborant amb l'escola omplint el formulari de voluntariat que trobareu clicant a l'enllaç!Clica i fes-te voluntari/voluntària!OBJECTIUS GENERALS DEL PROJECTE

1.- Aprendre les característiques i la localització dels principals dels monuments i de les entitats del municipi i quines són les seves tasques i funcions.

2.- Utilitzar tots els mitjans per al tractament de la informació a l'abast per poder elaborar treballs escrits i exposicions orals i també espais a internet sobre els monuments i les entitats del poble.

3.- Treballar en equip i facilitarem l'accés a tothom qui vulgui accedir als nostres treballs.

4,. Els nostres treballs quedaran oberts per tal que altres nenes i nens els puguin millorar més endavant

5.- Fer moltes sortides i activitats i ens hi ha ajudart la gent del poble

QUÈ HEM ESTUDIAT?

Els alumnes d'educació infantil hem treballat sobre les instal·lacions esportives del poble.

Els alumnes de cicle inicial hem treballat les entitats del poble i també els oficis.

Els alumnes de cicle mitjà hem fet un estudi dels serveis del poble: els bombers, la depuradora,...

Els alumnes de cicle superior hem treballat la història del poble, la geografia física i política i hem creat un mapa de geolocalització i una "timeline" amb els elements més importants de la nostra història!

D'ON HEM TRET LES INFORMACIONS?

Els de cicle superior hem tret tota la informació la traureu del web del TALLER D'HISTÒRIA DE MAÇANET I del dossier de fitxes del Patrimoni de la comarca de La Selva. Hem processat la informació, hem buscat algunes paraules al diccionari, hem demanat ajuda, etc. per tal de fer que tot el que hi surti ho podem entendre el millor possible: En un treball com aquest no se'ns pot escapar res que no sigui comprovat pels experts que en saben molt més que nosaltres! Els de cicle mitjà i de cicle inicial han fet visites per a conèixer diversos oficis i entitats locals. Els d'educació infantil han fet una ruta per les instal·lacions esportives i els les han presentat un grup de mares i pares col·laboradors i han fet una sèrie de pràctiques i exhibicions a cada espai.

COM VALOREM LA NOSTRA FEINA?

1.- Els mestres posarem nota als nostres treballs

2.- Nosaltres mateixos ens hem posat notes com a grup i individualment

COM ENS HEM ORGANITZAT?

Farem totes les activitats la setmana del 2 al 6 de març als matins. El dia 6 tenim prevista una sortida "al Molí".